VASTUULLISUUS

Vastuullisuus ja hiilineutraalisuus

MuotoMyrskyn on tarkoitus olla mahdollisemman nopeasti hiilineutraali ja ottaa omassa toiminnassaan ja valinnoissa huomioon mahdolliset päästöt. Palvelumuotoilu ja konseptisuunnittelu ovat aineettomia muotoilun osa-alueita. Palveluissa käytetään paljon erilaisia digitaalisia työkaluja ja alustoja. Työtä tehdä kasvokkain työpajoissa ja palavereissa, joka tarkoittaa matkustamista. Työpajoissa voidaan käyttää myös materiaaleja, työpajajulisteita ja muistiinpanovälineitä.


Muotoilun konsulttiyritykseltä ei siis tule paljon päästöjä, mutta ei niitäkään voi sivuttaa?
MuotoMyrsky haluaa olla mukana auttamassa pirullisten ongelmien ratkaisuja. Jo nykyisillä asiakkailla on paljon erilaisia tarpeita olla tekemässä ratkaisuja, jotka ovat kestäviä ympäristön, biodiversiteetin ja sosiaalisen tasa-arvon kannalta. On hyvä myös olla se, joka vaatii yhteistyökumppaneilta sekä asiakkailta ja toimittajailta vastuullisia valintoja. Onkin hyvä syy katsoa oman, vaikkakin pienen yrityksen sisälle ja olla katu-uskottava sekä ymmärtää oman toimintansa päästöt ja poistot. Samalla voi tuoda tätä tietoisuutta muille yrityksille. 


On totta, että isojen yritysten valinnat ja teot vaikuttavat paljon enemmän päästöjen vähenemiseen, mutta jokaisella, myös meillä pienillä yrityksillä on vastuu tulevaisuudesta. 

MuotoMyrskyn hiilineutraali-strategia

MuotoMyrskyn päästölaskelmat 2020

MuotoMyrskyn päästölaskelmat 2019